İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Temmuz 2019 (20/7)

Akademik Turizm Bülteni arşivi (2000-2018) için tıklayınız !

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AYLIK ULUSAL AKADEMİK TURİZM HABER BÜLTENİ

Yıl: 20, Sayı: 7, Temmuz 2019

Hazırlayan: Nazmi KOZAK

Haberler

Türkiye Turizm Ansiklopedisi için yöresel madde derleme duyurusu

Hazırlanmakta olano “Türkiye Turizm Ansiklopedisi” çalışmasında ÜLKEMİZ SINIRLARI İÇERİSİNDE EN AZ 30 YILDIR FAALİYET GÖSTEREN veya (kapanmış olsa da) EN AZ 30 YIL FAALİYET GÖSTERMİŞ OLAN;

  1. Turizm Eğitim Merkezleri (Bakanlığa bağlı TUREM’ler, özel TUREM’ler)
  2. Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs işletmeleri
  3. Konaklama tesisleri (otel, motel, tatil köyü, pansiyon, vb.),
  4. Seyahat acentaları (A, B veya C grubu ve yurtdışında faaliyet gösterse bile, Türk vatandaşları tarafından kurulan ve işletilenler acente ve tur operatörleri),
  5. Yeme – içme işletmeleri (Lokanta, meyhane, bar, vb.),
  6. Eğlence işletmeleri (Gazino, gece kulübü, vb.),
  7. Müzeler (Kamu ve özel),
  8. Havayolu işletmeleri (Geçmiş yıllarda tarifeli ve charter olarak faaliyet göstermiş olanlar)
  9. Turizm dernekleri (Yörelerde turizmin gelişmesi için kurulan “turizm” amaçlı sivil toplum oluşumu),
  10. Unutulmuş kişiler/gizli kahramanlar (Yörelerinde turizm ve otelcilik sektörünün gelişmesine katkıda bulunmuş kişiler),
  11. Kervansaray ve hanlar
  12. Kamp ve kampingler
  13. Araç kiralama ve transfer hizmeti veren işletmeler,
  14. Festival, fuar, şenlik, özel günler (Düzenli olarak halen yapılan veya geçmişte düzenli olarak gerçekleştirilmiş)
  15. Kaplıca işletmeleri
  16. Tren garları ve ana tren seferleri (geçmişten bugüne)
  17. Yat limanları
  18. Otobüs terminalleri
  19. Lisans, yüksek lisans, doktora düzeylerinde turizm programları
  20. Otelcilik meslek liseleri
  21. Önlisans turizm programları
  22. Turist rehberleri
  23. Turizm destinasyonları (Turizm bölgeleri)
  24. Turizm planları (turizmle ilgili olarak ülkesel veya yöresel hazırlanmış fiziksel, ekonomik ve sosyal planlar)
  25. Turizm alanında yayımlanmış süreli yayınlar
  26. Turizm alanında hazırlanmış ve yayımlanmış istatistikler, araştırmalar
  27. Seyyahlar ve seyahatnameler (Türk seyyahlar, Anadolu’ya seyahat etmiş ve anılarını seyahatnamelerinde yayımlamış olanlar)
  28. Turizm ve otelcilik alanındaki mesleki sivil toplum kuruluşları (Mesleki dernekler)
  29. İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri (Ne zaman kuruldu, görev alanı, şimdiye kadar yaptığı faaliyetler, vb.)
  30. Bilimsel kongreler (Kongre, sempozyum, bineal, vb.)

ile ilgili bilgilere hazırlanacak ansiklopedide yer verilecektir. Aşağıda internet adresi yer alan “TÜRKİYE TURİZM ANSİKLOPEDİSİ MADDE DERLEME FORMU”na yukarıda yer alan kurum/kuruluş veya etkinliklerle ilgili bilgilerin yazılarak 25 Haziran 2019 tarihine kadar aşağıda belirtilen e posta adresine gönderilmesini bekliyoruz.Yukarıdaki konularla ilgili envanterinin hazırlanmasına katkıda bulunmanızdan memnuniyet duyacağız.

Saygılarımızla, Prof. Dr. Nazmi KOZAK – Prof. Dr. Metin KOZAK
Türkiye Turizm Ansiklopedisi Editörleri

Madde önerme tablosunu aşağıdaki adresten Word dokümanı olarak indirebilirsiniz: https://anatoliajournal.com/ansiklopedi/tablo.docx

 

Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research’in sayısı yayımlandı

Francis and Taylor yayıncılık firması tarafından yayımlanan Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research’in yeni sayısı (cilt 30, sayı 2, 2019) geçtiğimiz günlerde yayımlandı.Özel sayı olarak yayımlanan “New contributions in tourism research in the Ibero-American world” yeni sayının özel sayı edötürlüğünü Andres Artal-Tur & Antonia Correia yaptı. Derginin yeni sayısında 10 makale, bir konferans notu, bir araştırma notu ile iki kitap eleştirisi yayımlanıyor.

Dergi hakkınra ayrıntılı bilgi için bkz.

 

 


Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Virgina Tech ile anlaştı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, Dünya’nın en önemli üniversiteleri arasında yer alan Virginia Tech Üniversitesi ile imzalanmış olan anlaşma çerçevesinde öğrenimlerini ABD’de sürdürebilme imkanı yakaladı. ABD’nin üçüncü en iyi Otelcilik ve Turizm Programı’nda öğrenim görebilecek olan DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, üç yılı DAÜ’de, bir yılı ABD’de olmak üzere eğitimlerini tamamlayacak. DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, uluslararası akademik iş birliği anlaşmalarının öğrencilerin gelişimine yaptığı katkılar yanında, uluslararasılaşma hedefine ulaşmada önemli bir rolü olduğunun altını çizdi.
 

Özyeğin Üniversitesi Tasarım, Toplum ve Teknoloji Yüksek Programı

Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tasarım, Toplum ve Teknoloji Yüksek Lisans Programı Gastronomi ve Tasarım Uzmanlık Alanı Programı Güz 2019 döneminde açılıyor. Başvurular için son tarih: 20 Haziran 2019. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında Tasarım, Teknoloji ve Toplum Tezli Yüksek Lisans Programı’yla bütünleşik olarak kurgulanan Gastronomi ve Tasarım Uzmanlık Alanı gastronomi ve yeme-içme kültürü çalışmaları alanında akademik çalışma yapmak isteyen bireylere, özgün araştırma yapma imkânı sağlarken, aynı zamanda tasarım, tarım, yeme-içme sektörü ve/veya gıda endüstrisinde çalışanlara mesleki açıdan kendilerini zenginleştirecek araştırma temelli bir bilgi birikimi sunmayı hedefleniyor. Yemek Kültürü ve Tarihi, Toplumsal Bağlamda Tasarım, Duyusal Analiz ve Yeni Ürün Geliştirme, Gıda Tüketim Davranışları, Bilim ve Teknolojinin Toplumsal Teorisi gibi derslerle kurgulanan Gastronomi ve Tasarım uzmanlık alanı Türkiye’de gastronomi alanındaki çalışmalara çok disiplinli bir akademik yaklaşımla yepyeni bir boyut kazandırması amaçlanıyor. Program hakkında detaylı bilgi için program sayfasını ziyaret edebilirsiniz ya da Doç. Dr. Özge Samancı ile iletişim kurabilirsiniz (ozge.samanci@ozyegin.edu.tr )


Boğaziçi Ünhiversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü – Kültür ve Kültürel Miras Yönetimi Alanında Dr. Öğretim Üyesi Arıyor

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, kültür ve kültürel miras yönetimi alanında bir Dr. Öğretim Üyesi arıyor. Adayların, ilgili alanda doktorasını tamamlamış veya işe başlama tarihi itibariyle tamamlayacak olan adayların kültürel miras yönetimi konusunda İngilizce ’de ders verebilmeleri ve bu alanda yayın yapmış olmaları bekleniyor. İlgilenen adaylar başvuru hakkında daha fazla bilgi için bkz.

9. Uluslararası Resort Turizm Kongresi, 27-28 Kasım’da Antalya’da yapılıyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği’nce (AKTOB) düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi, 27-28 Kasım’da Antalya’da yapılacak. Kongrede, dünya turizm pazarının etkin isimleri konuşmacı olarak yer alacak. 9. Uluslararası Resort Turizm Kongresi, 27 Kasım’da gala açılış programı ile başlayacak. AKTOB organizasyonu ile gerçekleştirilecek kongrede, turizmin mevcut durumu ile kısa, orta ve uzun vadeli olası gelişmelerin sektöre yansımaları ele alınacak. Kongrenin ana teması her yıl olduğu gibi ‘Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği’ olacak. Kongreye, yurtiçinden ve yurtdışından seyahat endüstrisinde yer alan turizmin bütün kesimleri ile finansman, danışmanlık, yatırım, işletme, yönetim, tedarikçi firmaların üst düzey, karar verici temsilcileri katılacak. Geçen yıl 1300 kişinin katılım sağladığı kongreye bu yıl 1500 civarı katılım bekleniyor. Daha önceki kongrelere, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, TUI CEO’su Peter Joussen, Jet2holidays CEO’su Steve Heapy gibi isimler konuşmacı olarak katıldı. Bu yıl kongrede Der Touristik CEO’su Sören Hartmann baş konuşmacı olacak. Farklı konu başlıklarında oturumlarla gerçekleşecek kongre programında, dünya turizm pazarının etkin isimleri de konuşmacı olarak yer alacak.

10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın İzmir sergileri devam ediyor

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın İzmir sergileri devam ediyor. Four Points by Sheraton Oteli ile Westpark AVM’deki sergilerin ardından üçüncü sergi Mavibahçe AVM’de, 27 Mayıs – 5 Haziran 2019 tarihleri arasında açıldı. 

Göreve Atanma / Ünvana Yükseltilme

Dr. Duygu Yetgin, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’ne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı.

Tamamlanan Tez Çalışmaları

(Bölüm Sorumlusu: Hatice GÜÇLÜ) NERGİZ)

Açıklama: “Tamamlanan Tez Çalışmaları” ve “Devam Eden Tez Calışmaları” bölümleri, Kasım 2005 tarihinden itibaren Hatice GÜÇLÜ NERGİZ tarafından hazırlanmaktadır. Tez çalışmaları ile ilgili duyurularınızı “hguclu@anadolu.edu.tr” adresine göndermenizi bekliyoruz.

Gözde TÜRKTARHAN
Destinasyon Kişiliği ve Deneyimleme Kalitesinin Memnuniyet ve
Davranışlar Niyetler Üzerindeki Etkisi
Doktora Tezi
Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Prof. Dr. Nazmi KOZAK
Kabul Tarihi: Mayıs 2019

Begüm İLBAY
Otel İşletmelerinde İnsani (Human) Sigma Modeli’nin Hizmet Odaklılığa Etkisi
Doktora Tezi

Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Prof. Dr. Meryem AKOĞLAN KOZAK
Kabul Tarihi: Nisan 2019


Filiz Özlem ÇETİNKAYA
Sosyal Medyada Gelişmeleri Kaçırma Korkusunun Kişinin
Tatil Satın Alma Niyetine Etkisi

Doktora Tezi

Ankara: Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Prof. Dr. R. Pars ŞAHBAZ
Kabul Tarihi: Mayıs 2019


Bilge BALTALI
Sous-Vide Pişirme Tekniği Temel Aktörlerinin Farklı Turizm İşletmeleri Bağlamında Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
Yüksek Lisans Tezi

Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Danışman: Prof. Dr. Meryem AKOĞLAN KOZAK
Kabul Tarihi: Mayıs 2019


Metin ÇOLAKSEL
3+1 Eğitim Modelinin Turizm Öğrencilerinin Mesleki Gelişimlerine Etkisi: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Örneği
Yüksek Lisans Tezi

Sakarya: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Danışman: Dr. Öğr. Üyesi İsmail BİLGİÇLİ
Kabul Tarihi: Mayıs 2019

 

 

         

Mission News Theme Compete Themes tarafından yapılmıştır.