This page was exported from Akademik Turizm Bülteni [ https://anatoliajournal.com/atb ]
Export date: Fri Mar 29 6:00:11 2024 / +0000 GMT

Haziran 2019 (20/6)



Akademik Turizm Bülteni arşivi (2000-2018) için tıklayınız !

AKADEMİK TURİZM BÜLTENİ

AYLIK ULUSAL AKADEMİK TURİZM HABER BÜLTENİ

Yıl: 20, Sayı: 6, Haziran 2019

Hazırlayan: Nazmi KOZAK

Facebook'ta Nazmi Kozak

Kurumsal Özgeçmiş

Haberler

13. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı yapıldı

2009 yılından bu yana düzenlenen 13. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarının 13'üncüsü, Seferihisar'ın Sığacık beldesinde faaliyet gösteren Club Resort Atlantis Sığacık tesislerinde yapıldı. 21. Yüzyılda Turizm ve Otelcilik Eğitimi Nasıl Olmalı?” başlığı altında gerçekleştirilen arama konferansından ulaşılan sonuçlar “SIĞACIK BİLDİRGESİ” başlığı altında kamuoyu ile paylaşıldı. 2009 yılından bu yana düzenlenen 13. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarının 13'üncüsü, Seferihisar'ın Sığacık beldesinde faaliyet gösteren Club Resort Atlantis Sığacık tesislerinde yapıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi'nin organizasyonunda ve Anatolia Turizm Akademisi'nin akademik desteği ile 2-5 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlendi. Arama Konferansı, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İrfan Mısırlı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. “21. Yüzyılda Turizm ve Otelcilik Eğitimi Nasıl Olmalıdır? teması altında gerçekleştirilen arama konferansında geleceğin turizm ve otelcilik eğitimine ilişkin sonuçlar “Eğitim-Öğretim”, “Kurumsal Dönüşüm”, “Sektör-Eğitim Kurumları İşbirliği” ve “Eğitim Yöntemi ve Teknolojileri” başlıklarında ortaya konuldu. Arama konferansı sonuçları “Sığacık Bildirgesi olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansları hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.

 

Türkiye Turizm Ansiklopedisi'nde madde yazımları başladı

Hazırlanma çalışmalarına 2016 yılının Haziran ayında başlanan Türkiye Turizm Ansiklopedisi'nin madde yazımları geçtiğimiz günlerde başladı. Şubat 2019 ayında Antalya'da yapılan iki günlük çalışma kampının ardından ilk aşamada 3300 maddenin yazımı için yaklaşık 2500 yazar ataması tamamlandı ve madde yazımları başlatıldı. İzleyen aylarda yaklaşık 2000 madde için daha yazar ataması yapılarak madde yazımlarına başlanılacak. Madde önerisi götürülen yazarlardan 31 Temmuz 2019 tarihine kadar madde yazımlarını teslim etmeleri istenirken, 2019 yılının Ekim ayında madde yazımlarının ikinci aşamasına başlanılacak. Toplamı 5 cilt olması planlanan Türkiye Turizm Ansiklopedisi çalışmasının 2020 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

Türkiye Turizm Ansiklopedisi hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.

 

 

 

20. Ulusal Turizm Kongresi 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde Eskişehir'de yapılıyor

Bu yıl Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Ulusal Turizm Kongresi 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde Eskişehir'de yapılıyor. Teması "Şehir Turizmi" olan kongreye davetli konuşmacı olarak Prof. Dr. Muzaffer Uysal, Prof. Dr. Metin Kozak, Prof. Dr. Fahri Karakaya, Prof. Dr. Dimitrious Buhalis, Prof. Dr. Tamara Ratz, Prof. Dr. Christian Maurer ve Salim Kadıbeşegil katılıyor. Eskişehir Anemon Oteli'nde gerçekleştirilecek Kongrelere 16 Ağustos 2019 tarihine kadar bildiri gönderilebilecek.Kongre hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.

 

 

10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım'ın ana sponsorluğunda düzenlenen 10'uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri İzmir'de Four Points by Sheraton otelinde düzenlenen bir törenle verildi. 61 ülkeden 673 sanatçının 1331 karikatür gönderdiği yarışmada; yetişkinler kategorisinde Türkiye'den Kürşat Zaman, gençlerde ise Elif Kayra Eşin birincilik kazandılar. Bu yılki teması “Tatil Anıları” olan yarışmada yetişkinler kategorisinde beş, gençler kategorisinde ise üç karikatür sanatçısı ödül kazandı. Yetişkinler kategorisinde birinciliği Türkiye'den Kürşat Zaman kazanırken, Ukrayna'dan Konstantin Kazanchev ve Türkiye'den Serpil Kar üçüncü oldu. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülüne ise İran'dan Mahmood Azadnia'ın elde etti. Yetişkinler kategorisinde mansiyon ödüllerini İranlı karikatür sanatçısı Seyed Ali Miraee ve Türkiye'den Mete Ağaoğlu aldılar. 16 ve daha alt yaşlardaki karikatürcülerin katıldığı gençler kategorisinde ise 166 sanatçı 214 eser ile yarışmaya katılırken, bu kategoride Türkiye'den Elif Kayra Eşin birincilik ödülünü kazanırken, Emre Barut ve Hayrunnisa Fırat'ın karikatürleri mansiyona değer bulundu.

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.

 

 

HOTREC toplantısına Türkiye'den Zerunyan ve Akçakaya katıldı

Konaklama ve Ağırlama Sektörünün Avrupa'da çatı kuruluşu HOTREC (Avrupa Otel, Restoran ve Kafeler Birliği)'nin 15-17 Mayıs 2019 tarihlerinde Helsinki'de düzenlenen 78. Genel Kurul Toplantısına TÜROB-Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Armin Zerunyan ile TTYD-Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Akçakaya katıldı. Toplantıda sektördeki önemli gelişme ve beklentiler değerlendirildi.

 

 

Halil Tuncer, Oslo'da Türkiye'yi tanıttı

Turizm Yazarları Derneği (TUYED) üyesi fotoğraf sanatçısı Halil Tuncer, “Fotoğraflarla Türkiye” adlı sergisini Norveç'in başkenti Oslo'daki Türk Büyükelçiliğinde açtı. Fotoğraflar, Türk Hava Yolları, Oslo Türk Kadınlar Grubu iş birliği ve Oslo'nun Türkiye Büyükelçiliği desteğiyle 4 Mayıs'a kadar sergilendi. TUYED üyesi fotoğraf sanatçısı Halil Tuncer'in 20'nci kişisel sergisinin Oslo'daki açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman “Halil Tuncer, tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak, Türkiye'nin büyüleyici görüntüleriyle bizlere Türkiye'yi taşıdı. Türkiye'nin görsel güzellikleri izleyenlere bu bölgeleri seyahat etmelerini arzu ettiriyor. Bu Türkiye adına önemli bir tanıtım çalışmasıdır” dedi.

 

Hilton Liderlik Ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde

Hilton İzmir, Türkiye'deki gelenekselleşen Career@Hilton Live kutlamalarına İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü stratejik ortaklığı ile İzmir'de adım attı. Hilton bu ayın sonunda 100. yılını doldurmaya yaklaşırken, 'Hilton Talks' başlıklı liderlik seminerleri kapsamında Türkiye'deki otellerden gelen üst düzey liderlerini, DEÜ İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden 140, Reha Midilli Turizm Fakültesinden 15 öğrenci ile Hilton İzmir'de bir araya getirdi. İzmir'de ilkini bu yıl gerçekleştiren iki kurumun “Hilton Talks 1” adını verdikleri bu etkinlikte, İşletme yönetimini ilgilendiren konular hakkında gerçekçi bir bakış açısı sunmayı amaçlayan interaktif oturumlar, gençlerin kariyer gelişimlerine destek verecek şekilde hazırlanan bir de panel vardı. Misafir konuşmacılar; “Dijital Pazarlamadaki Trendler” konulu sunumu ile Kıdemli Hilton Pazarlama Müdürü Burcu Yatmazoğlu ve “Yetenek Yönetimi ve Eğitimi” konulu konuşması ile Hilton Türkiye Eğitim Müdürü Abdullah Apak'tı. Panelde kariyer yolculuklarını öğrencilerle paylaşan isimler ise; Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü ve Hilton İzmir Genel Müdürü Hakan Özcan, Türkiye Satış Direktörü Çağla Özelçinler, Hilton Istanbul Bomonti Otel Müdürü Serkan Yalçınkaya ile Hilton İzmir İş Geliştirme Müdürü Esen Kaynak. Başarı ile gerçekleşen etkinlikte, küçük bir bilgi yarışması kapsamında ilk 3'e giren öğrenciye; sosyal medya üzerinden yapılan eğlenceli bir yarışma ile de 1 öğrenciye Hilton tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

 

İktisadi Bağımsızlık Müzesi açıldı

1924'te Atatürk tarafından kurulan Türkiye iş Bankası'nın milli iktisat tarihi açısından büyük öneme sahip birikimini toplumla paylaşmak üzere Ankara Ulus'taki tarihi binası 'Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi' adıyla açıldı. Müzeye, Bankanın kurucusu Atatürk'ün, askeri zaferlerin ancak iktisadi zaferlerle kalıcı olabileceği vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Iş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi' adı verildi. Müzede, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ülkemizin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı büyük adımlar, Bankanın tarihi ile birlikte ele alınıyor. Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Tümsavaş ve İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali katıldı.

"Karikatür Eğitimine Hizmet Ödülü"nün ilki Karikarist Ahmet Aykanat'a verildi

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Düzenleme Kurulu tarafından ülkemizde ve dünyada karikatür eğitimine katkıda bulunanlara verilmeye başlanan “Karikatür Eğitimine Hizmet Ödülü"ün ilki Ahmet Aykanat'a verildi. Uzun yıllar karikarist ve karikatür eğitmeni olarak karikatür sanatının gelişmesine katkıda bulunan Ahmet Aykanat 1950 yılında Alaşehir'in Delemenler köyünde doğdu. Yüksek öğrenimini 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde tamamladı. Uzun yıllar liselerde felsefe öğretmenliği yaptı. 1992'de öğretim görevlisi olarak katıldığı Bursa Uludağ Üniversitesi'nde, Eğitim Fakültesi öğrencilerine felsefe ve oluşturduğu programlarla uygulamalı karikatür dersleri vermeye başladı. Karikatür eğitimciliğine 2000 yılında emekli olduktan sonra da devam eden Aykanat, Bursa'da ilkokullarda ve Beşevler Gençlik Merkezi atölyelerinde çalışmalarına devam ediyor. İlk karikatürünün 1969'da yayınlanmasından beri birçok yerel gazetede çalışan sanatçının karikatürleri Dünya'nın bir çok yerinde dergi ve gazetelerde yayınlandı. Aykanat'ın, üç karikatür albümü ve 50'den fazla uluslararası yarışma ve festivalde başarıları bulunuyor.

10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın ilk sergisi İzmir'de, Westpark AVM'de açıldı

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım'ın ana sponsorluğunda düzenlenen 10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışqması'nın ilk sergisi İzmir'de, Webstpark AVM'de açıldı. Sergi 26 Mayıs 2019 tarihine kadar ziyarete açıl olacak. Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için bkz.

Göreve Atanma / Ünvana Yükseltilme

Dr. Aydın ÜNAL, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı.

Tamamlanan Tez Çalışmaları

(Bölüm Sorumlusu: Hatice GÜÇLÜ) NERGİZ)

Açıklama: "Tamamlanan Tez Çalışmaları" ve "Devam Eden Tez Calışmaları" bölümleri, Kasım 2005 tarihinden itibaren Hatice GÜÇLÜ NERGİZ tarafından hazırlanmaktadır. Tez çalışmaları ile ilgili duyurularınızı "hguclu@anadolu.edu.tr" adresine göndermenizi bekliyoruz.

Bülent AYDIN

Mutfak İmajı ve Ülke İmajının Ülkeyi Ziyaret Etme Niyetine Etkisi

Doktora Tezi

Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Danışman: Prof. Dr. Bayram Zafer ERDOĞAN

Kabul Tarihi: Mayıs 2019

  Emrah YAŞARSOY

Destinasyonda Markalaşma Olgusu: Şanlıurfa İçin Bir Model Önerisi

Doktora Tezi

Kastamonu: Kastamonu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Danışman: Prof. Dr. Kutay OKTAY

Kabul Tarihi: Mayıs 2019

 

 

 

 


Post date: 2019-05-23 00:29:08
Post date GMT: 2019-05-22 21:29:08
Post modified date: 2019-05-23 22:54:50
Post modified date GMT: 2019-05-23 19:54:50

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com